Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • Web Testing options !

    Nisam ni sumnjao da si sudjelovao u licitaciji te da si svakako poželio staviti Greenspanovu sliku u svoj ured..možda bi više odgovarala ona ala toreador koju si objavio na blogu:):):)

    avatar

    04.02.2006. (06:30)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Slika je prilično nezgrapna. Varira između hiperrealizma i karikature, što nije loša zamisao ali je ne baš dobro provedena. Primjerice, obrati pozornost na dlan na koji "truli kapitalist" naslanja glavu: čini se da je u produžetku palac deblji od ruke... Svjetlo pada desno odozgo ali sjene nisu baš idealno pogođene. I tak, u SAD-u možda može dobiti 12.000 dolara za tu sliku, ali kad je u dobrotvorne svrhe, neka bude i 150. BTW, ženska bu odsad skuplje prodavala sve kaj naslika. Dakle, vuk sit i sve koze na broju.

    avatar

    04.02.2006. (16:28)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    @Felix: da Greenspan-Toreador je besmrtan! Meni u stvari izgleda kao dio nekog Clay-mation crtica jer je figurica ili napravljena od gline (ili slicne tvari) pa uslikana ili jako, jako vjesto 3D ray-tracirana kompjuterom. To je barem moj dojam...@LijeceniK: nisam bas neki veliki ljubitelj ni poznavatelj umjetnosti, po meni (kad sam je gledao kako slika na TV, jer pokazivali su njen napredak svakih 20-30 min) slabo je pogodila dio oko GRNSPNovih USTIJU ali to je stvar osobnog vidjenja, valjda. Vrijednost slike vjerojatno nije uopce u tome (siguran sam da postoje osobe koje bi ga i vjestije naslikale) nego u tome da je NAPRAVLJENA UZIVO NA TV, NAOCIGLED SVIJU, NAMJENSKI (tj bas za GRNSPNovo umirovljenje ) I BAS NA TAJ POSLJEDNJI DAN NJEGOVOG SEFOVANJA FEDSA I ZAHVALJUJUCI CNBC-ju SVI SU VIDJELI PROCES NJENOG NASTAJANJA (pa je postala najpoznatiji GRNSPnov portret preko noci)! U zemlji u kojoj kolekcionari placaju desetke i stotine tisuca dolara za sve i sva ("staru kramu") koju skupljaju ova slika predstavlja SKORO SIGURNU INVESTICIJU jer ce (ako je iskustvo ucitelj) uskoro vrijediti NAJMANJE DVOSTRUKO, mozda i trostruko a kroz 5-10 ces cuti da je prodana mozda i za milion-dva (jer je unikat te vrste). U USA se normalno OPOREZUJE ZARADA koju si ostvario takvom preprodajom a ulaganje u umjestnost i u kolekcionarstvo (npr stara vina) tu i tamo dotaknu i na CNBCju kao vrlo unosnu vrstu ulaganja.. Slikarici je to bio isto dobar potez kao i CNBCju a vele da sa 150K mogu financirati jednog dobrog experta da radi na autizmu godinu dana, dakle kao sto velis win-win situacija!

    avatar

    04.02.2006. (17:22)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Slikala je na temelju fotografije "www.turtletrader.com/ images/alan_greenspan.jpg", ako u linku bude rupa - google. :) Ima greska, posebno sjena na ruci, usta, itd..ali overall, ok, Greenspan ne moze ispasti mnogo bolje. :)

    avatar

    04.02.2006. (19:15)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Kaj ga briga, ionak si može priuštiti presađivanje lica ak ga baš smeta postojeće. BTW, u Hrvatskoj se prvi put dogodilo da masovno štrajkaju radnici neke multinacionalke, Coca Cole: u zagrebačkoj punionici blokirali su ulaz gajbama - mire se s otkazima ali traže veće otpremnine, onak jedno pedeset iljada dolara po glavi. Kaj ja znam, ak se izbore za tu lovu možda koji počne pratit ovaj ili susjedne blogove... Ili kojem klinac mazne lovu, prebaci je na račun u Sloveniju, kupi laptop...

    avatar

    04.02.2006. (23:35)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Nema mi više bloga na adresi?Možeš provjeriti?

    avatar

    05.02.2006. (13:32)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    @Felix; po noci blogovi znaju zapinjati, ali sam sinoc citao (nakupilo se) tvog blog i uredno je radio. @LK; radnici imaju potpuno pravo, dosta je bilo toga da CEO-i multinacionalih kompanija rade svoj posao i teze tome da povecaju profit, bit njihovog djelovanja bi trebao biti omoguciti Mati iz Trilja da kupi novi BMW i bude faca u selu, a to nikako ne moze s samo 4.5k kn place. Istina da nema skolu, ali "rodijo se pametan" bar tako kazu svi u selu, i istina da bi u SiCG isti posao radio radnik s všs ili vss za 1500kn umjesto 4500kn i ne bi kukao kako je 4500 premalo, nakon sto plati podstanarastvo, rezije, ratu kredita za auto, ratu kredita za tv i ditetu novi mobitel. Salim se, naravno da bi bilo idealno kad bi vuk bio sit i ovce na broju, ali to nije moguce, da sam na mjestu tog CEO-a (podrucnog), te da zakljucim kako preseljenjem u SiCG mogu povecati produktivnost, ne bih razmisljao niti sekunde.

    avatar

    05.02.2006. (14:56)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Sada je sve opet ok.Naime nestao je originalni link i adresa početne stranice je bila naslovljena na arhivu.OM flame-aj ove moje suvišne komentare ako smetaju.

    avatar

    05.02.2006. (17:07)    -   -   -   -  

  • Zax

    Dobar link za sve koje zanimaju trading-related matrijali .. knjige i ostalo .. http://tradingebooks.blogspot.com/

    avatar

    07.02.2006. (18:39)    -   -   -   -  

  • Zax

    makni znak - iz gornjeg posta za pravi link ...

    avatar

    07.02.2006. (18:40)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Fala Zax,ukrasti ću ti link i staviti kod sebe na blog,da bude lakše...klik..i gotovo:)

    avatar

    07.02.2006. (21:35)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Pridruzujem se zahvali na linku! :)

    avatar

    08.02.2006. (19:27)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    S malim zakasnjenjem..i ja!!

    avatar

    08.02.2006. (20:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...